• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Звіт про проведення акції «16 днів проти насильства»

Звіт про проведення акції «16 днів проти насильства»

2018-12-07

/Files/images/IMG_20181206_093422.jpg

З метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Горохуватській ЗОШ І-ІІ ступенів проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насилля». Дати проведення акції (із 25 листопада по 10 грудня) є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини.
2
6 листопада педагогом-організатором школи організовано відкриття акції «16 днів проти насилля». Бібліотекар Лапань О.В. організувала у бібліотеці виставку «STOP- насилля».

27 листопада соціальним працівником Горохуватської сільської ради для учнів 4-9 класів був проведений виховний захід на тему «Жорстокість і насильство».
28 листопада з учнями 5-9 класів було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: «Насилля: попередити та зупинити» та перегляд відео ролику на дану тематику. Під час заходу учні активно обговорювали проблему насильства не тільки в сім’ї, а і в суспільстві. На завершення був продемонстрований відеофільм про проблеми насильства в сім’ї та можливі шляхи виходу з даних ситуацій.
1 грудня було проведено захід до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
, в якому брали участь учні та вчителі. Лідія Бабич (вчитель основ здоров’я) організувала тематичну виставку. Педагог-організатор Валентина Пономаренко презентувала учням 4-9 класів відеоролик «ВІЛ/СНІД – загроза людству»

3 грудня пройшов захід «Дивись на нас, як на рівних»в якому обговорювалися проблеми дітей та людей з обмеженими можливостями.

7 грудня психологом школи Іриною Лазоренко було проведено тренінгові заняття у 6-7 класах на тему «Ні - насиллю».

Проведені заходи,стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей(дітей) хворих на ВІЛ.

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi