Пам'яті тридцяти

2019-01-30

/Files/images/000_0021.JPG

29 січня 101– річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

До річниці бою під Крутами в Горохуватській ЗОШ І-ІІ ступенів пройшла виховна година «Пам’ятаємо Крути. Крути як відродження українства», де вчитель історії Леся Яцкевич розповіла про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути. Учениця 5 класу Обштир Любов розповіла вірш Надії Вегери-Предченко «Січневий ранок над Крутами», а учні 6-7 класів виконали пісню «Балада про Крути» (вірші М.Бакая, музика М. Коваля). Наостанок школярі переглянули фільм «Герої Крут: трагічні події 29 січня 1918 року».

Класними керівниками 5-9 класів проведено виховні бесіди на тему: “Крути – символ національної честі і військової доблесті” «Ми пам’ятаємо…», «Заповіт юних стрільців, які впали під Крутами», «Пам’яті героїв Крут».

У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «У думці – знову тліє бій у Крутах».

Проведення таких заходів дає можливість формувати в учнів почуття патріотизму, виховувати власну національну гідність, гордість за свою Батьківщину та повагу до історії українського народу. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною.

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi